Incassobureau dat alles voor je uit handen neemt

 • Jouw alles-in-één incassobureau
 • Effectief met behoud van goede klantrelatie
 • Persoonlijk advies incasso advocaten

De hoogste kwaliteit incasso door gespecialiseerde advocaten

1

Beantwoord online vragen over factuur

Binnen enkele minuten doorloop je een online vragenlijst over de debiteur en openstaande factuur
2

Persoonlijk advies incasso advocaat

Onze specialistische incasso advocaat adviseert je over de effectiefste aanpak
3

Het incassotraject wordt gestart

Het incassotraject wordt direct gestart waarbij er alles aan gedaan wordt om alsnog betaald te krijgen

Incassobureau

Korting

Persoonlijk advies specialist

Trademark Classes

Trademark Search Words

Trademark Analyse

Trademark Analyse Scan

Trademark Taksen

Geen member

€ 75

Excl. BTW

GEEN

Member maandelijks *

€ 67

Excl. BTW

10%

Member jaarlijks *

€ 63

Excl. BTW

15%


* Wil je meer weten over de voordelen voor Ligo members? Klik dan hier voor meer informatie."

*** Exclusief eenmalige KvK-inschrijfkosten van € 50,- die elke nieuwe onderneming gefactureerd krijgt van de KvK.

Incassobureau

Korting

Trademark Advice

Trademark Classes

Trademark Search Words

Trademark Analyse

Trademark Analyse Scan

Trademark Taksen

Geen member

€ 75

Excl. BTW

GEEN


Incassobureau

Korting

Persoonlijk advies notaris

Inschrijving + uittreksel KvK

Direct conceptakte

Alle benodigde contracten

Telefonisch advies fiscalisten en advocaten

Member maandelijks *

€ 67

excl. BTW

10%

GRATIS

GRATIS


Incassobureau

Korting

Persoonlijk advies notaris

Inschrijving + uittreksel KvK

Direct conceptakte

Alle benodigde contracten

Telefonisch advies fiscalisten en advocaten

Member jaarlijks *

€ 63

Excl. BTW

15%

GRATIS

GRATIS


Wat onze klanten over ons zeggen:

PERFECT!

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.
Jelle

GOED!

Heldere standaardcontracten in het Nederlands en Engels. Ligo heeft ons daarmee al heel veel tijd en geld bespaard.
Rembert

PERFECT!

Zeer goede dienstverlening, en erg handig dat alle juridische zaken onder één paraplu worden aangeboden.
Leo

Onze advocaten staan voor je klaar!

Onbetaalde facturen: Waarom Ligo als jouw incassobureau?

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken. Naast op een eenvoudige en snelle manier een incasso starten, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 09:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met het incasseren van je openstaande factuur. Je kan met ons bellen, e-mailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

De beste incasso advocaten

We werken met de beste incasso advocaten van Nederland om ervoor te zorgen dat jouw incasso vlekkeloos verloopt en er alles aan wordt gedaan om je onbetaalde factuur geïncasseerd te krijgen.

Behoud goede klantrelatie

Een onbetaalde factuur is vervelend en ons doel is om deze zo snel mogelijk betaald te krijgen. Het is belangrijk dat dit traject zorgvuldig, correct en met de juiste toon wordt uitgevoerd. Onze werkwijze is zeer effectief, waarbij we het behoud van een goede relatie kunnen waarborgen.

Juridische to-do lists

Vanuit je Ligo omgeving kan je workflows starten. Zo hebben we een checklist met alle stappen voor je als je een onbetaalde factuur geïncasseerd wilt krijgen. Zo weet je zeker dat je niets vergeet en je kans vergroot op een succesvol incassotraject.

Nog vragen?

We helpen je graag. Gebruik de chat rechtsonder op het scherm, of bel ons.
020 - 30 31 043

Een incassobureau inschakelen

 • Online vragenlijst invullen voor het inschakelen van een incassobureau

  Bij het incassobureau van Ligo start je het incassotraject door online een eenvoudige vragenlijst in te vullen over je openstaande factuur. Hierbij kun je denken aan: Wie is de wanbetaler/debiteur? Wat is de hoofdsom van de openstaande vordering? Vul vóór 15:00 uur onze vragenlijst in en wij helpen je diezelfde dag nog met het starten van je incassotraject. De kosten voor het starten van een incasso bij Ligo zijn € 75,-. Staan er meerdere facturen open van één wanbetaler? Geen probleem, de kosten van € 75,- blijven hetzelfde.
 • Welke documenten heeft het incassobureau van mij nodig?

  Nadat de vragen over de openstaande factuur zijn beantwoord, dien je een aantal documenten in je dashboard te uploaden. Hierbij kun je denken aan de overeenkomst die je met de wanbetaler hebt gesloten, de algemene voorwaarden van je onderneming, de openstaande facturen en eventuele relevante correspondentie tussen jou en de wanbetaler (zoals een betalingsherinnering of aanmaningen). De incasso advocaat gaat hier direct mee aan de slag.
 • Wist je dat je door onbetaalde facturen winst misloopt?

  Goed debiteurenbeheer levert direct winst op. Elk bedrijf heeft namelijk met wanbetalers te maken, waardoor je als ondernemer geld kan laten liggen. Elke dag dat je een onbetaalde factuur laat openstaan, blijft er in feite geld liggen. Deze dagen worden ook wel ‘Days Sales Outstanding (DSO)’ genoemd. Hoe hoger je DSO, des te langer het duurt, totdat de gelden daadwerkelijk op je bankrekening staat. Over het algemeen is een DSO tot 50 dagen acceptabel. Per branche kan dit echter verschillen.
 • Geld verdienen op debiteurenbeheer met een goed incassobureau?

  Het begint met goede en duidelijke betalingsafspraken tussen jou en je klant. Dit regel je vaak in je algemene voorwaarden. Het opnemen van dergelijke afspraken, betekent echter niet dat klanten deze afspraken ook zullen nakomen. Met een goed en structureel debiteurenbeheer laat je zien dat je gemaakte betalingsafspraken serieus neemt. Laat zien dat je achterstallige betalingen signaleert. Zo zorg je ervoor dat klanten op tijd betalen. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de winst die je weer kunt investeren in jouw onderneming.
 • Wat moet je doen voordat je een incassobureau inschakelt?

  Als een betaaltermijn is verstreken, wordt de uitstaande vordering ‘opeisbaar’. De eerste stap is de wanbetaler op een vriendelijke manier herinneren aan de openstaande factuur. Dit is belangrijk voor het behoud van de goede relatie. Mocht de wanbetaler hier niet op reageren, dan kun je nog een herinnering sturen. In de betalingsherinnering kun je aangeven dat je genoodzaakt zal zijn om (juridische) maatregelen te nemen bij het uitblijven van betaling, waarbij extra kosten gaan gelden (de incassokosten). Blijft betaling uit? Dan dient het incassoproces gestart te worden. De communicatie en zorgen nemen wij bij je uit handen. Bij Ligo kan je al je onbetaalde facturen indienen, waarna wij op effectieve wijze zorgen voor betaling mét behoud van een goede relatie met je klant.
 • Hoe ziet een incassoproces eruit voor zakelijke klanten?

  Is de wanbetaler van een zakelijke klant van je? Herinner de klant een aantal keer aan de openstaande factuur. Het werkt goed om even telefonisch contact op te nemen met je klant. Werkt dit niet, dan kun je een schriftelijke herinnering sturen (ook wel de ‘Wet Incasso Kosten-brief’ (WIK-brief) of de ‘14-dagenbrief’ genoemd). Je geeft de klant hierin 14 dagen om de factuur te betalen. We adviseren je om een vriendelijke toon aan te houden, omdat er wellicht een goede reden is waarom betaling uitblijft en je de goede relatie wil behouden. Je kan echter wel aangeven dat je genoodzaakt zal zijn om andere maatregelen te nemen bij het uitblijven van betaling, waaronder het inschakelen van een incassobureau. In deze brief dien je ook de buitengerechtelijke incassokosten en de wettelijke rente te noemen. Het is belangrijk in dit voorafgaande proces dat de juiste stappen worden genomen. Als je deze stappen niet of niet in de juiste volgorde doorloopt, dan loop je kans dat je vordering niet zal slagen. Wil je zeker weten dat je niet vergeet? Doorloop dan de checklist onbetaalde factuur.
 • Hoe ziet een incassoproces eruit voor particuliere klanten?

  Wat als een particuliere klant een openstaande factuur niet tijdig betaald? Herinner de klant een aantal keer aan de openstaande factuur. Het werkt goed om even telefonisch contact op te nemen met je klant. Werkt dit niet, dan kun je een schriftelijke herinnering sturen (ook wel de ‘Wet Incasso Kosten-brief’ (WIK-brief) of de ‘14-dagenbrief’ genoemd). Betaalt de klant na 14 dagen nog steeds niet? Dan kun je nogmaals een brief sturen met een laatste termijn, waarbij je tevens aangeeft een incassobureau in te schakelen als betaling uitblijft. Voor belangrijke stappen kun je ook hiervoor de checklist onbetaalde factuur doorlopen.
 • Geen ‘no cure no pay’ incassobureau?

  Incassobureaus werken vaak op een no cure no pay-basis, waarbij een gedeelte van jouw hoofdsom (het te betalen bedrag door de wanbetaler) wordt ingehouden als de wanbetaler het bedrag voldoet. Daarnaast wordt het incassotraject vaak uitbesteed, waardoor jij en je klant met verschillende specialisten te maken krijgt. Bij Ligo vinden we transparantie en hoge kwaliteit belangrijk. De kosten zijn vooraf duidelijk en wij werken met de beste incasso advocaten en juristen. Onze incasso advocaten hebben meer bevoegdheden dan een normaal incassobureau en hoeven het incassotraject niet uit te besteden. Zo blijft de gehele incasso bij dezelfde persoon.
 • Wat als de wanbetaler de factuur niet betaalt?

  Als het niet lukt om jouw vordering geïncasseerd te krijgen doordat een wanbetaler niet wil betalen, dan kunnen we een gerechtelijke procedure voor je starten. Dit zal altijd in overleg gaan met jou. Voorafgaand of tijdens een gerechtelijke procedure, kunnen onze incasso advocaten je vordering veiligstellen. Dit doen wij door (conservatoir) beslag te leggen op het vermogen van de wanbetaler. Zo kunnen wij de betaling van jouw openstaande factuur verzekeren. Goederen waar het beslag op wordt gelegd, worden bewaard totdat de rechter een uitspraak doet over wat er met de goederen dient te gebeuren. Het voordeel van Ligo als jouw incassobureau is dat in tegenstelling tot normale incassobureaus, onze incasso advocaten net zoals deurwaarders een beslagprocedure mogen starten.
 • Incassobureau Ligo, hoe werkt het?

  Wij nemen het gehele proces van A tot Z voor je over. In tegenstelling tot andere incassobureaus, kunnen wij alles vanaf de aanmaning tot aan het aanvragen van faillissement voor je regelen. Ook in Duitsland en België! Na het doorlopen van de vragenlijst en het indienen van je facturen, neemt de incasso advocaat diezelfde dag contact op (mits je dit vóór 15:00 uur hebt gedaan). Er wordt direct een eerste sommatiebrief naar de wanbetaler gestuurd. De brief wordt zowel per post als per aangetekende e-mail verzonden. Deze stukken worden in je Ligo-dashboard gezet. Daarna volgt telefonisch contact en wordt een volgende sommatiebrief verstuurd. Gedurende dit proces word je op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen en krijg je advies. Wordt de vordering voldaan? Dan ontvang je hier direct bevestiging van. Het betaalde bedrag wordt meteen aan je overgemaakt.
 • Hoe voorkom je conflicten over openstaande facturen?

  Een valse start maak je nooit meer goed. Daarom begint een succesvol incassotraject vaak bij een overeenkomst en de algemene voorwaarden. Bepalingen die in je algemene voorwaarden staan opgenomen, zijn een belangrijke basis voor jouw debiteurenbeheer. Onduidelijkheden worden voorkomen door goede algemene voorwaarden over bijvoorbeeld betalingsafspraken of leveringsafspraken tussen jou en je klant. Als deze op de correcte wijze zijn opgesteld, verhoogt dit je succes in zowel een buitengerechtelijke procedure als gerechtelijke procedure. Heb je nog geen algemene voorwaarden? Onze specialisten stellen algemene voorwaarden op maat voor je op, al voor € 299,-.
 • Algemene voorwaarden laten nakijken of aanpassen door een incassobureau

  Wil je jouw algemene voorwaarden laten controleren voor een optimale bescherming van je bedrijf? Het is een must voor elke onderneming om waterdichte algemene voorwaarden te hebben met duidelijke betaalafspraken. Bij Ligo kan je je algemene voorwaarden laten nakijken vanaf €49! Heb je meerdere contracten nodig, en wil je graag telefonisch advies van advocaten? Dan is het ook mogelijk om member van Ligo te worden, zodat je al jouw juridische zaken gewoon goed geregeld hebt en jij je kan focussen op het ondernemen.