Aandeelhoudersbesluit turboliquidatie

€9

1
Kies contract
2
Beantwooord vragen
3
Download contract

See how it works!

k

Waarom heb je een aandeelhoudersbesluit turboliquidatie nodig?

Voor ontbinding van een BV is een formeel besluit van de algemene vergadering van aandeelhouders nodig. Als er bij de ontbinding baten zijn, dan moet er een vereffening plaatsvinden. De BV blijft dan voortbestaan tot het tijdstip waarop de vereffening is geëindigd. Als de BV op het moment van ontbinding geen baten heeft, eindigt de BV onmiddellijk. Let op: in de statuten van de vennootschap staat vaak opgenomen dat een bijzondere meerderheid van de aandeelhouders vereist voor het besluit tot ontbinding. Na het besluit van de algemene vergadering van aandeelhouders treedt de ontbinding direct of op een bepaalde datum in de toekomst op. Het is niet mogelijk om de vennootschap met terugwerkende kracht te ontbinden. Dit ontbindingsbesluit is in het Nederlands. Bekijk hier het aandeelhoudersbesluit tot ontbinding van een vennootschap in het Engels.

Wat regelt een aandeelhoudersbesluit turboliquidatie?

Dit besluit tot ontbinding bevat het volgende:

 • besluit tot ontbinding
 • aanwijzing bewaarder van de boeken en bescheiden

Is het aandeelhoudersbesluit turboliquidatie wel op maat?

Bij Ligo kun je alle contracten op maat maken, zodat deze zijn afgestemd op jouw bedrijf. Om een aandeelhoudersbesluit tot ontbinding te maken, doorloop je heel eenvoudig een online vragenlijst. Op basis van de antwoorden die je invult, genereert onze software voor jou een op maat gemaakt ontbinding welke je direct in Word en PDF kan downloaden. Zo heb je al binnen een paar minuten een besluit tot ontbinding. Daarnaast ben je bij Ligo altijd verzekerd van juridisch correcte documenten die je ook nog eens online kunt ondertekenen.

Hulp bij beantwoording van de vragen?

Zodra je op “Maak je contract” klikt, doorloop je de online vragenlijst van het aandeelhoudersbesluit tot ontbinding van de vennootschap. Loop je ergens tegen aan, of weet je niet wat je moet invullen? Stel je vraag in de Ligo chat (rechtsonder in je scherm) en krijg direct antwoord van onze Ligo juristen.

Aanvullend advies bij het aandeelhoudersbesluit turboliquidatie?

Heb je een vraag over dit besluit tot ontbinding van je BV? Stel onbeperkt vragen aan onze topadvocaten en krijg gratis telefonisch advies over dit besluit tot ontbinding als Ligo-member. Op elk rechtsgebied hebben wij specialisten die jou altijd kunnen helpen. Je kunt bij een besluit tot ontbinding van een BV bijvoorbeeld vragen stellen over het volgende:

 • Is in mijn situatie een turbo-liquidatie mogelijk?
 • Bij welke instanties dienen we de ontbinding of vereffening te melden?
 • Moeten wij "in liquidatie" toevoegen aan de naam van de BV?
 • Hoe dient vermogen dat overblijft verdeeld te worden?
 • Wie dien ik aan te stellen als vereffenaars?

Aandeelhoudersbesluit turboliquidatie laten nakijken?

Wil je jouw besluit dat op de ontbinding van je BV ziet laten nakijken? Dit kan snel en makkelijk via je Ligo dashboard. Als member kun je gratis offertes opvragen aan onze specialisten. Je uploadt het document en binnen 1 werkdag na aanvraag ontvang je verschillende offertes van onze juristen, advocaten en fiscalisten. Onze specialisten werken alleen met vaste prijzen, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Geen uren zoeken naar de juiste advocaat. Vergelijk prijs, ervaring en expertise en kies de beste.

Gerelateerde documenten

Indien het aandeelhoudersbesluit tot ontbinding niet het document is dat je zoekt, heb je wellicht één van de volgende overeenkomsten nodig:
* Aandeelhoudersbesluit tot ontbinding vennootschap Engels
* Aandeelhoudersbesluit benoeming bestuurder
* Aandeelhoudersbesluit uitgifte aandelen
* Aandeelhoudersbesluit uitgifte aandelen converteerbare lening
* Aandeelhoudersovereenkomst

Benefits in a row

 • Quick and easy
 • Access at any moment you wish
 • Sign your documents online
 • Created by lawyers
 • Guaranteed quality
Onze advocaten staan voor je klaar!

Robin Steensma

MKS Advocaten

Altijd verzekerd van up-to-date contracten die zijn opgesteld door advocaten. Heb je een vraag over een document? Op elk gebied geven onze advocaten onbeperkt telefonisch advies.

Jelle 5

PERFECT!

Beoordeling:

Ik zou jullie inderdaad aan iedereen aanbevelen. Ik was echt verbaasd over de snelle service in de live chat en hoe goed zij mij hielp. Er zijn weinig bedrijven die dit zo snel, goed en persoonlijk doen als jullie. Echt top.

Our Ligo specialists are ready to assist you

Heb je een vraag over je een contract? Stel onbeperkt juridische vragen aan onze aangesloten advocaten voor telefonisch advies als member. Op dagelijkse basis heb jij specialistische advocaten tot je beschikking op elk gebied. Zonder extra kosten!

Ligo is je partner in legal. Bij ons kun je terecht voor al jouw juridische zaken en vragen. Naast het eenvoudig op maat maken en downloaden van je contract, heb je de volgende voordelen:

Gratis begeleiding juristen

Onze juristen zijn van 9:00u tot en met 23:00u beschikbaar om jou te helpen met je contract. Je kan met ons bellen, emailen en met ons chatten. Ook in de avonden en in het weekend.

Contracten op maat

Regel binnen een paar minuten al je contracten op maat voor je onderneming. Als Ligo member kun je onbeperkt gebruik maken van de meer dan 100 contracten in Nederlands en Engels.

Altijd juridisch correct

Onze juridische documenten zijn opgesteld door advocaten. Je hoeft je geen zorgen te maken of het contract wel correct en in overeenstemming is met geldend recht.

Legal workflows

Weten welke stappen je moet nemen als je een werknemer aanneemt, bedrijf opricht of samenwerking aangaat? De workflow is jouw persoonlijke legal assistant die je precies vertelt wat je moet doen.